Istoria Macarons
Delicioasele macrons erau produse in manastirile venetiene înca din secolul al VIII-lea. Pe
atunci, erau numite „buricul preotilor” datorita formei sale.
Macarons isi gasesc cele mai indepartate origini in Siria, care era unul dintre cei mai
mari exportatori de migdale din lume. Migdalele din Siria au inceput sa fie exportate catre
Europa si astfel si-au gasit locul in bucatariile din Italia. Tot aici isi capata si numele:
denumirea actuala de macaron vine, se pare, de la termenul italienesc de maccarone sau
maccherone.Din Italia, migdalele orientale au ajuns in Franta sub forma de pasta, prin intermediul
Caterinei de Medici, sotia Regelui Henri al II-lea, unde au devenit cunoscute într-un timp foarte scurt,
clasa nobilă fiind fermecată de aceste mici preparate. Însă doar după Revoluția Franceză au început
să fie cunoscute și de către oamenii de rând.La inceput, macaronii francezi erau vanduti fara
umplutura, doar sub forma cochiliilor pe care le cunoastem astazi.
La 1890 insa, Pierre Desfontaines, nepotul lui Louis Ernest Ladurée , vine cu ideea de a lipi
cate doua cochilii de macaroni cu ganache. De atunci, Ladurée, situat chiar pe celebrul bulevard
Champs-Elysées, este locul unde s-au nascut macaronii in forma in care ii stim astazi.